Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine Kulturnega društva Špas teater

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Špas teatra so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja Kulturno društvo Špas teater, Slovenska cesta 22 B, 1234 Mengeš. Mat. št. 1182536, davčna številka 21179395 , ki je tudi ponudnik storitve e-poslovanja, v nadaljevanju Špas teater.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanja prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 1. Registracija in postopek nakupa

Registracija uporabnika ni obvezna. Uporabnik se lahko registrira pred začetkom nakupovanja ali med nakupom samim. Špas teater se obvezuje varovati osebne podatke skladno s Zakonom GDPR-1 (več v točki 9. Varovanje osebnih podatkov)

Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefon), v primeru naročila pravne osebe poleg navedenega še naziv podjetja in davčno številko.

 1. Ponudba artiklov

Artikli v ponudbi so darilne vstopnice, špasne kartice, e-vstopnice, boni za abonma, druga darila. Ponudba artiklov v spletni trgovini Špas teatra se lahko menja, ažurira, dopolnjuje in spreminja nekajkrat letno.

 1. Cene artiklov

Cena artikla velja v trenutku, ko kupec odda naročilo. Cena v spletni trgovini Špas teatra je prikazana kot redna cena, oziroma kot posebna ugodnost.

Redna cena je cena, ki velja za nakup posameznega artikla.

Posebna ugodnost je cena s popustom in velja za določene artikle, v določenem časovnem obdobju. Posebna ugodnost bo z datumom in označbami vidno označena ob artiklu. V kolikor ima kupec kodo za popust, jo vpiše ob podatkih za plačilo in ni navedena ob ceni artikla. Morebitni popusti in akcije se med seboj ne seštevajo.

Cene, popuste in morebitne posebne akcije oblikuje Špas teater.

Višina poštnine je določena glede na pošiljko in jo določa Špas teater.

 1. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Špas teater in kupcem je v spletni trgovini Špas teatra sklenjena v trenutku, ko Špas teater kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslova narocanje@spasteater.com). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Špas teater kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Naročnik lahko izpolni podatke kot plačnik in doda podatek komu je dostava namenjena, torej tretji osebi. Lahko pa naročnik potrdi enakost podatkov za plačnika kot osebe, kateri bo artikel dostavljen. Naročnik lahko izpolni podatke za račun na podjetje.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu pošiljke) se v elektronski obliki hrani na strežniku Špas teatra.

Kupec odgovarja za zapisane podatke ob naročilu. Ponudnik ne odgovarja za napake pri dostavi, v kolikor je bil zapisan napačen naslov.

 1. Način plačila
 • Plačilo po plačilnem nalogu UPN
 • Plačilo v spletni trgovini: kreditne kartice Mastercard, Visa, Maestro, Dines club, Discover

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami velja še naslednji pogoj:

 • plačnik (podatki na kartici, v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne kartice
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo Špas teatra.
 1. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da vpišete podatke za podjetje. Račun bo poslan na e-mail, ki ga boste vnesli ob naročilu, po prejetem plačilu.

Špas teater ne odgovarja za zlorabe za račun na podjetje in iz tega naslova ne vrača denarja.

 1. Izdaja računa

Špas teater ob plačilu naročenih izdelkov poslal kupcu račun na e-mail, ki ga je kupec zapisal ob naročilu. Kupec prejme račun ločeno z vsako naročilo posebej ali znotraj enega naročila ločeno za vsak artikel posebej.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede izdanih računov ne upoštevamo.

 1. Dostava: način in stroški dostave

Naš pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenije. Poštno pošiljko je možno slediti z vnosom vaše naročniške ID kode oz telefonske številke.

Dostava plačljivih artiklov, naročenih v spletni trgovini Špas teater ni vključena v ceno in se zaračuna skladno s cenikom o dostavi. Ceno dostave določi Špas teater.

Naročila, oddana ob delovnikih do 15. ure, oziroma v petek do 12 ure bodo obdelana in oddana na pošto v roku 48 ur.

Opozorilo: Rok dostave začne teči po prejetju plačila oz. naročila za osebni prevzem.

Način dostave: Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije d.o.o., zato za način dostave veljajo splošni pogoji Pošte Slovenije link: https://www.posta.si/zakoni-in-splosni-pogoji in poštni roki: https://www.posta.si/roki-prenosa

Naročila iz tujine obravnavamo posamično in si pridržujemo pravico zavrnitve naročila brez obrazložitve. Naročilo iz tujine lahko izvedete direktno preko maila: narocila@spasteater.com

 1. Varovanje osebnih podatkov

Špas teater se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 GDPR in Sveeta z dne 27.aprila 2016 in ZVOP-1.

Vse podrobne informacije o obdelavi podatkov najdete https://spasteater.com/politika-varstva-osebnih-podatkov . Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi osebnih podatkov.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe naročila in občasno pošiljanje oglasnih dejavnosti Špas teatra.

 1. Obveza odgovornosti

Špas teater ne odgovarja za uporabo spletne trgovine Špas teatra in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljena na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnost izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembi.

 1. Pritožbe in spori

Špas teater spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po svojih močeh trudi obravnavati, ugotavljati pritožbe.

V primeru težav se kupec s prodajalcem Špas teatrom lahko poveže telefonsko 041 33 33 39 v času delavnika oz. mora pisno posredovati ugovor oz pritožbo preko maila: narocanje@spasteater.com

Postopek obravnave pritožbe je posamičen in zaupen.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov:

Skladno z zakonskimi normativi Špas teater ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Špas teater kot ponudnik storitev omogoča spletno trgovino na območju RS in si prizadeva morebitne spore rešiti po mirni poti. V kolikor to ni mogoče je pristojno sodišče v RS.

Pogoji veljajo od 30. Novembra 2020 do preklica.

Kulturno društvo Špas teater